Wanneer

13 juli 2017
14.00 – 20.00

Waar

A la Mer
Industrieweg 1
8531 PA Lemmer

Aanmelden

Kosten: € 27,50 (excl. BTW)

Tijdens deze zomerse meetup gaan we aan de slag met anders denken en doen vanuit verschillende invalshoeken. Deze keer een uitgebreid programma met aandacht voor onder andere Lean en Agile denken, persoonlijk leiderschap en de ervaringen van de Gemeente Súdwest Fryslân.

Jan Ede Brijker is adviseur organisatieontwikkeling bij de Gemeente Súdwest Fryslân. De samenleving verandert en de gemeente verandert mee. Dit heeft ook impact op de interne organisatie. Zij zijn volop bezig met de transitie van hun organisatie. Hoe doen ze dat? Wat betekent dit voor medewerkers, burgers en anderen?

Maartje van der WeideIdeeënExpeditie, houdt zich bezig met organiseren en samenwerken in de nieuwe wereld. De verandering van tijdperk waar we in zitten wordt steeds zichtbaarder en voelbaarder in organisaties. Die verandering heeft talloze namen en gezichten. Maar wat is het nu eigenlijk? Wat maakt het anders dan wat we al deden? En wat zijn nu essentiele factoren als je je organisatie opnieuw uit wilt vinden?

Martha BuningScrum.frl, past Scrum toe buiten ICT, in projecten die gericht zijn op de inzet van mensen en die zorgen dat je een beweging in gang zet en de organisatie laat groeien. Ze neemt ons mee in de wereld van scrum doen en agile denken.

Raymond EversEverdevelop, begeleid mensen in organisaties op het gebied van (persoonlijk) leiderschap en het innemen van hun plek. Nu organisaties in hoog tempo veranderen speelt voor steeds meer mensen de vraag: wie ben ik, hoe vind ik mijn plek en hoe geef ik daar zelf richting aan?

Jacqueline HofstedeLean Innovation Network, werkt allerlei organisaties aan Lean innovatie en transformatie in de brede zin van het woord. Van Smart Industry tot duurzame inzetbaarheid. Hoe draagt Lean denken en doen bij aan het toekomstbestendig maken van organisaties?

Daarnaast is er uiteraard weer ruimte om vooral ook elkaar te leren kennen en ervaringen uit te wisselen. Want bij iedere IdeeënExpeditie komen mensen met bijzondere verhalen en die geven we graag de ruimte om dat te delen.

Voor wie?

Voor iedereen die organisaties en bedrijven opnieuw aan het uitvinden is. Of dit graag zou willen. Bijvoorbeeld door te ontmanagen, de hiërarchische piramide om te draaien, zelforganisatie, samensturing, terug naar de bedoeling of holacratisch.

Voor iedereen die bij IdeeënExpedities is geweest, eens wil doorpraten of nieuwe mensen ontmoeten die hier ook mee bezig zijn. Of juist als je steeds wilde komen, nieuwsgierig bent of je afvraagt of opnieuw uitvinden eigenlijk wel kan. Wees welkom!

Inschrijven voor nieuwsbrief