The real 21st century around us isn’t so obvious to us, so instead we spend our time responding rationally to a world which we understand and recognize, but which no longer exists.

Eddie Obeng

Transitiekruis paradigmashift ideeenexpeditie

We leven in een verandering van tijdperk. Technologische innovatie en versnelling, de veranderende economie en een verschuiving van macht zorgen voor ingrijpende verandering van onze samenleving en economie. Wat betekent dit voor bedrijven, publieke organisaties en de overheid?

Tijdens deze workshop krijg je in een dagdeel inzicht in de verandering van tijdperk waar we in zitten en wat dat betekent voor jou, je werk en organisatie.

De kans is groot dat jouw organisatie of bedrijf zich aan de vooravond van ingrijpende veranderingen bevindt of er middenin zit! Binnen en buiten je organisatie krijg je te maken met nieuwe spelregels en soms een heel nieuw speelveld. Hoe zien die nieuwe spelregels eruit en hoe kun je daarmee omgaan?

Programma

We starten met een mini-college over de wereld om ons heen die onder invloed van onder meer technologische innovaties, de opkomst van de netwerksamenleving en betekeniseconomie ingrijpend aan het veranderen is. Hoe ziet deze nieuwe wereld er uit en hoe werken dit soort transities?

Vervolgens gaan we heel praktisch aan de slag met anders denken en doen. We experimenteren met verschillende rollen en plekken binnen het proces van transitie. Zo ontdek je nieuwe manieren van kijken en handvatten die je helpen om je eigen verandering verder vorm te geven.

Resultaat

  • Inzicht in de ‘oude’ en de ‘nieuwe’ wereld;
  • Inzicht in de verandering van samenleving en economie;
  • Wat dit betekent voor onze manier van samenwerken en organiseren;
  • Wat dit betekent voor jou en je werk;
  • Een nieuwe kijk op je eigen werkelijkheid;
  • Hoe transities werken en;
  • Hoe je om kunt gaan met het grijze gebied onderweg;
  • Je leert experimenteren met je eigen plek en rol in deze transitie.

Voor wie & waar

Deze workshop is voor iedereen die meer wil weten over de veranderingen in de wereld om ons heen en hoe dit invloed heeft op zijn/haar werk en organisatie. Voorkennis is niet nodig en de workshop wordt altijd afgestemd op de betreffende doelgroep en situatie.

Wil je deze training in-company organiseren? Dat kan vanaf 4 deelnemers. Of kijk in de agenda wanneer deze workshop wordt georganiseerd.

Een workshop plannen of benieuwd naar de mogelijkheden?

Wat deelnemers zeggen

Maartje is deskundig en kan ingewikkelde zaken eenvoudig maken. Van haar uitleg over de verandering van de oude naar de nieuwe wereld heb ik genoten. Het veranderproces wordt door het vergroten van kennis en inzicht simpeler.

Frans Westra, opleidingskundige, trainer, opleidingscoördinator, Caparis

Bedankt voor de verhelderende workshop. Heldere boodschap. Ontspannen gebracht. Ruimte voor persoonlijke inbreng, visie, ervaring en gevoel. Blij met een goed theoretisch kader. Inspireert.

Mariska Bosch, leerkracht & trainer

Inschrijven voor nieuwsbrief